66 GENÇLİK

 

Balıkesirspor taraftarının gerçek anlamda ilk organize taraftar oluşumu Özbalkesler’in, Bal-Kes’in 3.Lig’e düştüğü 1985-86 sezonunun ardından sahneden çekilmesi ve tribündeki aktifliğinin bitmesi ile, tribünlerinde takıma güç verecek bir itici güç konusunda boşluk doğmuştu.

Oluşan boşluğu, Balıkesirspor’luluğun yanında, bu işten maddi ve manevi kazanç sağlamaya çalışan bir amigo ve onun çevresinde toplanmış bir grup insan doldurmaya çalışmaktaydı. Ancak birçok maçta, özellikle deplasmanlarda Balıkesirspor taraftarına yakışmayacak hareket ve davranışlarda bulunan, takıma sağlanan destek konusunda tribünleri gerektiği gibi hareketlendirecek güçten yoksun olan bu insanlar, Balıkesirspor’u gönülden ve koşulsuz destekleyen taraftarların beklentilerine karşılık vermekten uzaktılar.

1986-87 sezonundan itibaren, tarihinde ilk kez düştüğü 3.Lig bataklığından kurtulmak için mücadele eden Bal-Kes, büyük umutlarla başlanan ancak hüsranla sonuçlanan ilk 2 sezonun ardından, Nadir Karaağaç başkanlığında oluşturulan iddialı bir kadro ile 1988-89 sezonuna giriş yapmıştı. İlk 6 haftada alınan 3 mağlubiyetle inişli- çıkışlı bir grafik çizen Bal-Kes’te işler pek de iyi gitmiyordu. Çocukluk ve ilk gençlik yıllarında, Özbalkesler’i izleyerek, onları örnek alarak ilk taraftarlık ve takım sevgisini bilincini kazanan bazı genç Balıkesirspor’lular, tribünlerin mevcut hali ve Balıkesirspor’a yakışan bir taraftar oluşumunun eksikliği karşısında rahatsızlık duyuyorlardı.

Ancak güçlü bir oluşumun meydana getirilmesi için, çoğu birbirini tanımayan, ancak maçlardan dolayı sima olarak birbirini az-çok bilen bu gençlerin bir araya gelerek ortak paydada hareket etmesi ilk başlarda kolay görünmüyordu.

 

İşte Balıkesirspor’un geçmişteki en etkili taraftar gruplarından biri olan 66 Gençlik’in temellerinin, önce birkaç genç tarafından fikren ortaya konulması, sonrasında icrai adımların atılması ve bir isim altında aktif faaliyetlere başlaması bu şartlar altında olmuştur.

66 Gençlik’in kurucularından olan Bülent Söğüt, notlarında o günlerin başlangıcından şöyle bahsetmektedir;

“Tarih 30 Ekim 1988. Balkes deplasmanda Çanakkalespor ile oynuyor. Bu deplasmana 2 otobüs taraftar gidiyor.

…Çanakkale maçına ben de Ümit arkadaşımla Balıkesirspor Amigo’sunun arabasında gitmiştim. Otobüste grup kurucuları arasında bulunan Onur Övge, Çetin Senger, Kemal Serpen, Mustafa Tankit, Hasan Çekirdekli, İlhan İmdat’da vardır. Fakat birbirimizi pek tanımıyor, sadece maçlarda görüşüyorduk. Çanakkale’ye giderken bir ara amigo ortaya bir laf atmış ve taraftarların bir grup oluşturması gerektiğini söylemişti. Bu grup işinin olmasını biz de Ümit Turyan ile uzun zamandan beri düşünüyorduk…

Ve Çanakkale’ye vardık. Şehir gezdikten sonra stada girdik. Biraz sonra bir haber geldi. Balıkesirspor amigosu sarhoş olduğu için içeriye alınmamış, ayrıca zorluk çıkardığı için de polislerce dövülmüştü. Maç başladığında ise taraftarın arasında ne bir amigo vardı ne de taraftarda moral vardı. İşte böyle bir durumda maça çıkmıştık. Taraftarın bir kısmı dağılmış ve tezahürat yapmıyordu. Biz, statta benimle birlikte Ümit, Onur Kemal İlhan, Ercan, Çetin, Mustafa bir araya toplanarak susmaksızın tezahürat yapmaya başladık. Fakat o anda kimse birbirini tanımıyor, tek ortak noktamız vardı, o da Balıkesirspor’du. Takımımız ise 40.dakikaya kadar atak futbol oynuyor. Ama gol atamıyordu. 40.dakikada bir Çanakkale kontratağında beklenmedik bir şekilde kalemizde golü gördük. Fakat biz daha top filelerden çıkmadan “ Balkes - Balkes “ diye tezahürat yapıyorduk. Bu durum devre arasında da sürdü. Çanakkale’liler artık maçı değil bizim şovumuzu seyrediyordu. Sanki mağlup durumda olan biz değil onlardı. İkinci yarının 60.dakikasında Yavuz’un kırmızı kart görmesi ile takımımız 10 kişi kaldı. Biz hala son sesimizle Balkes’e tezahürat yapıyoruz. Ve 70.dakikada Eşref durumu 1-1- yapıyor. Biz de bu sefer “2 yap Balkes, 2 yap Balkes” diye tempo tutmaya başladık. Çok değil, 8 dakika sonra K.Cengiz ile durumu 2-1 yapıyorduk. Ve bu gollerden sonra Balıkesirspor Amigo’sunu içeriye aldılar. Bizim bazı taraftarlar onu sanki  zafer kazanmış komutan gibi karşılıyorlardı.. Bu da bizi bazı düşüncelere götürdü.. “

 

Aradan bir aya yakın bir süre geçer. Bu süre zarfında, 66 Gençlik’in temellerini atacak olan genç Balıkesirsporlular’ın, gittikleri maçlarda gördükleri ve yaşadıkları, rahatsızlıklarını daha da arttıracak boyuttaydı., Bülent Söğüt notlarında,  o yaşananlardan bazılarını şöyle dile getirmiştir;

“Tarih 4 Aralık 1988.. Balıkesirspor deplasmanda İznikspor ile oynuyor. Bizim Balıkesirspor amigosu yine körkütük sarhoş ve aklı sıra o haliyle taraftarları coşturacak ama nerde! Takımımız 8.dakikada Muharrem’in golüyle 1-0 öne geçti. Fakat 67.dakikada Mesut’a çarpan top kaleci Arif’i kontrpiyede bırakıp filelere gitti. 1-1 .. Ama Çanakkale’deki gibi bizim gayriresmi grup yine sahneye çıkıyor. Gırtlaklarını yırtarcasına Balkes’e destek veriyor. Ve gol çok gecikmiyor. Maçın 75.dakikasında B.Cengiz’in golüyle 2-1 öne geçtik. Fakat maçın 79.dakikasında hakem uydurma bir penaltı verdi. Biz bu sefer de kalecimiz Arif’e tempo tuttuk. Ve Arif penaltıyı kurtararak maçı da kurtardı. 2-1”

“Tarih 25 Aralık 1988.. Balıkesirspor deplasmanda Karacabeyspor ile oynuyor. Ve bu deplasmanda yaklaşık 2.500 – 3.000 taraftar vardır. Bizim amigo grubu yine sarhoş ve bu halleriyle seyirciye tezahürat yaptırmaya çalışıyorlar. Ama kim bağırıyor ki? Bir kısım bağırıyor, başka bir taraf ise susturmaya çalışıyordu. Yani durum tam bir rezaletti. Balıkesirspor bu maçı 1-0 kaybetti..“

 “Tarih 31 Aralık 1988. Balıkesirspor kendi sahasında T.Linyitspor ile oynayacak. Balıkesirspor o kadar güzel top çeviriyor ve kale önüne o kadar çok geliyor ama bir türlü gol atamıyor. Bir kontratakta ceza sahasının dışından bir şut gol oluyor. Ve Balkes 1-0 mağlup duruma düşüyor. Tribünden ise yavaş yavaş çatlak sesler gelmeye başladı. Başka bir atakta kalemizde yine golü görüyoruz. 2-0. Ve ilk devre T.Linyit’in 2-0 galibiyetiyle sonuçlanıyor. Devre arasında ise herkes "Bu iş bitti, 2-3 tane daha yeriz., 2.yarı sahaya çıkmasınlar" gibi laflar ediyor. İkinci yarının başında ise hakemin verdiği penaltıyla durum 3-0 oluyor. Tribünler ise fokur fokur kaynıyor, futbolcuları ele geçirseler şöyle yapacaklarını, böyle yapacaklarını ifade ediyorlar…”

Maç Balıkesirspor için hüsranla sonuçlanır.. Mevcut durum ve yaşananlardan rahatsızlık duyan Bülent Söğüt ve Kemal Serpen maç çıkışında bir süre durum değerlendirmesi yaparak, artık adım atılması gerektiği konusunda fikir birliğine varırlar. Bülent Söğüt birkaç gün sonra çarşıda rastladığı ve maçlardan tanışıklığı olan Onur Övge ile de benzer konularda konuşarak, artık alternatif olacak bir çözüm bulunması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulunurlar. Ertesi günü Kemal Serpen ile de buluşularak, ilk adımın devrenin son maçı olan 15 Ocak 1989 tarihindeki Bozüyükspor maçında atılması kararlaştırılır. Ulaşılabilen tüm arkadaşlara çağrıda bulunularak, maçta Teksas tribününde bir arada toplanalım diyerek haber gönderilir.. Böylelikle grubun ilk temelleri de, bu maçta atılmaya başlar..

 

Maç günü Bülent Söğüt, Ercan Dermenci, Mustafa Tankit, Onur Övge, İsmail Gerboğa, Rahman Erik, Kemal Serpen ve birkaç kişi daha tribünde bir araya gelir. Yer olarak da Teksas tribününde, amigonun grubunun bulunduğu yerin hemen üst kısmı seçilmiştir..

Aynı amaç ve birliktelik doğrultusunda, ilk kez, gayriresmi olarak bir araya gelen bu gençler, maçtan 2 sonra, 17 Ocak 1989 günü Belediye Gazinosu’nda yine bir araya gelir. Bu toplantıda Kemal Serpen, Bülent Söğüt, Ümit Turyan, Çetin Senger, Fatih Yılmaz, Ercan Dermenci, Mustafa Tankit, İsmail Gerboğa, Hakan Kılıç ve Levent Kulağıdelikoğlu yer alır. Toplantıda bir taraftar gurubu kurma konusu detaylı olarak masaya yatırılarak, karara bağlanır. Balıkesirspor’un 1966’daki kuruluş günlerinde yaşanan heyecanı ve şehrin takım etrafında bütünleşmesini yeniden canlandırmak için, grubun adının 66 Gençlik olması konusunda fikir birliğine varılır. Toplantıda ayrıca bir 66 Gençlik flaması diktirilmesi, gruba katılmak isteyenler olursa kendilerine başvurulması gibi konularda da kararlar alınır. 17 Ocak 1989 Salı günü, Balıkesirspor’un iz bırakan taraftar gruplarından 66 Gençlik’in kuruluşu böylece gerçekleşmiş oluyordu..

 

Grup üyeleri, ikinci yarı maçlarının başlayacağı tarihe kadar hemen her akşam Belediye Gazinosu veya Pehlivanlar Gazinosu’nda buluşarak fikir alışverişinde bulundu. Kısa zaman içerisinde çekirdek kadroya Rahman Erik, Onur Övge ve Hasan Çekirdekli’de dahil olur..

  

Kurucu kadrodan 4 isim..

Soldan sağa Onur Övge, Çetin Senger, Hasan Çekirdekli, Bülent Söğüt

 

 

 

Artık sıra 66 Gençlik’in  kamuoyuna duyurulmasına gelmiştir. Bu iş için yerel gazetelerden Politika ve Hizmet Gazeteleri ziyaret edilir. 66 Gençlik’in isminden bahsedildiği ilk haber, 1 Şubat 1989 tarihinde Hizmet Gazetesi’nde fotoğraflı olarak yayınlanır.

  

66 Gençlik Gazete Sayfaları’nda..

Soldaki resimde Tolga Şayakçı’nın kokteyline katılan grup temsilcileri

 

İkinci yarının ilk maçı olan Gönenspor maçının oynanacağı tarih yaklaşmıştı. Bu maç için Balıkesir’in çeşitli yerlerine, taraftarları maça davet eden kartonlar asan 66 Gençlik, tribünde ilk kez bir isim altında yer alacak olmanın ve Balıkesirspor ile ilgili ideallerinin ilk adımını atmak için 5 Şubat tarihindeki Gönenspor maçını bekliyordu..

 

66 GENÇLİK’İN İLK MAÇI

Tarihler 5 Şubat 1989’u gösterdiğinde, 66 Gençlik Grubu Teksas tribününün yan tarafında bulunan ve Dallas diye tabir edilen bölümde yerini alır. 66 Gençlik, bu maç için birçok bayrak, flama ve rulolar hazırlar. 66 Gençlik’in kurucularından Bülent Söğüt, notlarında o günden şöyle bahseder;

“ …Ve beklediğimiz Pazar günü gelip çattı. Maçta atmak için 7-8 bin liralık rulo aldık. Statta yerimizi aldığımızda ise bazı kişiler yaptığımızı doğru bulurken bazıları ise muhalefette kalıyor ve taraftarı ikiye böldüğümüzü öne sürüyorlardı. Balıkesirspor amigosu ise önümüzden geçerken “Hayırlı olsun” dedi.

Bal-Kes sahaya çıktığında ise şampiyon olmuş gibi konfetileri ve ruloları atmaya başladık. Ve arkasından marşları ardı ardına söyledik. Fakat Balkes'imiz 17.dakikada yediği golle mağlup duruma düştü. Bütün tribünler sustu ve sadece bakmakla yetindiler. Ama biz tezahüratlarıma devam ederek Balkes’i desteklemeye devam ederek takımımızın arkasında olduğumuzu gösterdik. Ve Bal-Kes peş peşe goller bularak maçı 4-1 kazandı..”

 

İlk kez Gönenspor maçıyla Balıkesirspor taraftarının dikkatini çeken ve Balıkesirspor’a maçtaki desteğiyle taraftarın sempatisini kazanan 66 Gençlik, ertesi hafta oynanacak Gölcükgücü maçı için de Balıkesir Seyahat’ten 10 FK 762 plakalı otobüsü 250.000-TL karşılığı tutarak ilk deplasman organizasyonuna imza atar.. Gün geçtikçe katılımların da artmasıyla büyümeye başlayan grup, faaliyetlerini de arttırarak sürdürür..

 

19 Şubat tarihindeki Balıkesirspor – M.Kemalpaşaspor maçından önce, yönetimden istifa eden Tolga Şayakçı’ya saha ortasında 66 Gençlik adına şükran buketi verilir.. Daha sonra kulüp tesislerinde Tolga Şayakçı tarafından verilen kokteyle davet edilen 66 Gençlik, yaklaşık 20 kişi ile bu kokteyle katılır. Balıkesirspor ile ilgili konularda yapılan sohbette, transfer mevsimizde yapılan yanlışlara dikkat çeken grup üyeleri, daha dikkatli ve verimli bir transfer politikası izlenmesi gerektiğine işaret etmişti..

 

 

 

66 Gençlik üye aidat listeleri..

 

Bu arada ikinci yarı maçları da olanca hızıyla devam ederken, 66 Gençlik tribünde ve tribün dışındaki faaliyetleri ve çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyordu. Bandırmaspor ile oynanacak deplasman maçına 3 otobüs taraftar götüren grup, Balıkesirspor ile ilgili toplantı ve davetlere de sıkça çağırılır olmuştu. Bu davetlere mukabil, 66 Gençlik’de eski yönetici Tolga Şayakçı ve Balıkesirspor Severler Derneği yönetiminine bir davet verir. Davet için seçilen yer oldukça ilginçtir. Halaca Köyü’nde bir kahvehane.. Bülent Söğüt notlarında o günden şöyle bahsetmektedir;

 “ …8 Mart 1989 tarihinde Tolga Şayakçı’yı ve dernek yönetimini Halalca’ya toplantıya davet ettik. Grup olarak maddi anlamda iyi durumda olan kişiler değildik. Bu yüzden Hasan Çekirdekli’nin Halalca Köyü’ndeki kahvesini kullanarak farklı bir ortam yaratmayı düşünmüştük. Tolga Bey’de bu davetimizi kabul ederek katılacağını belirtti. Ertesi günü hazırlıkları yapmaya başladık. Hasan Çekirdekli ayran ve börek hazırlattı. Bu davetimize Tolga Şayakçı, Sporseverler Derneği yönetimi ve başkanı ile, Yeni Asır , Hizmet, Amaç Gazeteleri’nden temsilciler olmak üzere 35 kişi katıldı. Davette Tolga Şayakçı Keşanspor deplasmanı için şirketinden arabalarından birini bize tahsis edeceğini, benzin ve vapur ücretinin bize ait olması gerektiğini belirtti. Daha sonra ise bizler aramızda 200.000 lira topladık. Üzerini ise, Tolga Şayakçı tarafından karşılanması karşılığında İnanöz’den bir otobüs kiralandı. Kişi başına 6000 lira karşılığında otobüs kaldırılmış oldu..”

  

3 Kasım 1989 tarihli Yeni Asır Gazetesi

 

66 Gençlik, 1988-89 sezonunun ikinci yarısı ile başlayan faaliyetlerini sezon sonuna kadar sürdürürken, ilerleyen yıllarda tribünde kendisine sağlam bir yer edindi. Birçok katılımın olması ile birlikte yıllar içinde gücünü ve etkisini arttıran grup, Balıkesirspor’un 3.Lig’de üst üste hüsran dolu sezonlar yaşamasına rağmen etkinliğinden bir şey kaybetmedi. İlerleyen sezonlarda, kendisini kapalı tribünün sağ tarafında konumlandıran grup, deplasman maçlarında da Balıkesirspor’u yalnız bırakmadı. Genellikle alışıldığı türden farklı olarak, hiçbir kişi ya da kurumdan maddi- manevi beklentisi olmadan faaliyetlerine devam grup, her zaman kendi imkan ve olanakları içerisinde Balıkesirspor’a içeride ve dışarıda desteğini yıllarca sürdürdü.

  

66 Gençlik’in 24.11.1989 günü Balıkesirspor yararına düzenlediği konserde, grup üyeleri

Onur Övge, Hasan Çekirdekli, Bülent Söğüt  ve Çetin Senger Necla Akben ile..

 

66 Gençlik’in kurucularının Balıkesirspor sevgisi ve bağlılığı ile yaptıkları, günümüzde dahi hatırlanacak kadar iz bıraktı.. Örneğin 1989-90 sezonunda, Tavşanlı Linyitspor deplasman maçı için ayarlanan tren bunlardan bir tanesidir. Tavşanlı’ya Balıkesir’den karayolu ile ulaşımın zorluğu karşısında, maça tren ile gitmeyi planlayan taraftarların hevesi, tren saatlerinin uymaması nedeniyle sönerken, devreye giren Bülent Söğüt önderliğindeki grup üyeleri, Balıkesir Gar Müdürlüğü ile tren saatinin değiştirilmesi konusunda uzun görüşmeler yapar.. Ancak olay Balıkesir Gar’ında çözülemez. Tüm olanakları zorlamayı kafasına koyan 66 Gençlik, İstanbul Haydarpaşa Gar Müdürlüğü’ne kadar olayı takip ederek, tarihte belki de ilk kez bir maç için tren saatlerini değiştirtmeyi başarır. Neticede yüzlerce taraftar, bu sayede Tavşanlı’ya özel tren ile ulaşmayı başarır. Treni kırmızı –beyaz bayraklarla süsleyen taraftarlar, eşi benzeri olmayan bir organizasyona 66 Gençlik önderliğinde imza atmış olur..

  

Balıkesirspor treni ile Tavşanlı maçına giden taraftarlar..

 

 

 

 

1992 yılında, günlük spor gazetesi Fotospor’da yayınlanan 66 Gençlik haberi..

Fotoğrafta Tavşanlı maçına trenle giden taraftarlar..

 

 

66 Gençlik’in kurucularından Bülent Söğüt, askerlik dönemine gelen ve 3.Lig’de şampiyon olduğumuz 1991-92 sezonununda, Balıkesirspor sevgisi adına yaptıklarını şöyle anlatmaktadır;

“..Şampiyonluk hasretiyle geçen sezonların ardından, 1991-92 sezonuna gelmiştik. Ama bu arada benim askerliğim gelmişti. Şampiyonluğu göremeyeceğim diye gitmek hiç işime gelmiyordu.. Sanki içime doğmuştu.. Hiç unutmam 3 kasım 1991’de teslim olmam gerekiyordu Manisa’daki birliğime.. Ancak ertesi gün de Çanspor’la içeride maçımız vardı. Ben ne mi yaptım? Tabi ki pazar günü maçı seyredip, ertesi günü birliğime teslim oldum. (Bunun bedelini 625.000 TL. ağır para cezası olarak ödedim askeriyeye) Askerlik koymuyordu bana ama Bal-Kes’in maçlarını seyredememek kahrediyordu beni! Fakat 66 Gençlik’teki arkadaşlarım sağolsunlar, bana her hafta gazete küpürlerini gönderiyorlardı. Bal-Kes şampiyonluğa koşarken benim dağıtımım da İstanbul'a çıkmıştı. Maçları seyredemememin verdiği hırsla kendimi şartlandırmıştım. Ne olursa olsun Bal-Kes’im şampiyonluk turu atarken ben de Balıkesir’de olacaktım..

… Şampiyonluktaki en büyük rakip Ç.Dardanel’i Çanakkale’de yendikten sonra, şampiyonluğun garantileneceği S.Filament maçında tur atılacaktı. Ben de kafamda o hafta sonu nasıl Balıkesir e kaçabilirim diye planlar yapmaya başlamıştım.. Kantin sorumlusu olduğumdan resmi izin alma şansım yoktu. Hafta içinde, hafta sonunun nöbetçi subaylarına bir akrabamın İstanbul içinde düğünü olduğunu normal iznimi kullanamadığımı, ailemi hiç değilse bir gecelik de olsa orada görebilmem için bana cumartesi gecesinden çıkış izni vermelerini rica ettim. Bu arada yazıcı arkadaşa zaten pazar günü için çarşı izni yazdırmıştım. Böylelikle planım harfiyen tutmuştu. Tek sorun pazar akşamı 18’de birliğimde olmam gerekiyordu ama yanlış hatırlamıyorsam maç zaten 15:00’de başlayacaktı. Her şeyi göze alıp Bal-Kes’imin şampiyonluğunu görmek, yıllardır hasretle beklediğimiz o coşkuyu yaşamak için yola çıktım ve hayatımın en mutlu anlarından birini Atatürk Stadı’nda yaşadım.

… Dönüşte komutanlardan biraz fırça yedik ama umrumda bile değildi.. Balkes’im şampiyon olup 3.Lig batağından kurtulmuştu..“

  

Şampiyonluk maçı olan S.Filament maçı öncesi 66 Gençlik flaması önünde..

  

 

 

Şehrin Balıkesirspor’a katkısı ve desteği için oluşturulmaya çalışılan bilinçte, taraftar grubu olarak önemli katkılarda bulunan 66 Gençlik, ayrıca tribünlerde Balıkesirspor’a yakışan bir taraftar profilini ortaya koyarak örnek teşkil etmiştir. 1980’li yılların sonu ile 1990’lı yılların başında tribünde ilk gençlik günlerini geçiren genç taraftarlar, 66 Gençlik’in taraftarlığı ve takım sevgisinden çok şey öğrenmişlerdir.. Günümüzdeki Balıkesirspor tribün kültürünün, önce Özbalkesler, devamında 66 Gençlik’in attığı temeller üzerinde yükselmiştir desek, herhalde abatmış olmayız..

 

 

 

66 Gençlik kapalı tribün sağ tarafında, her zamanki yerinde..

66 Gençlik, 1992-93 sezonunda Balıkesirspor Taraftarlar Derneği bünyesine katılarak, dernek bünyesinde tribündeki etkinliğini sürdürdü.. Artık 66 Gençlik ismi altında olmasa da, Bal-Kes için atan bu kalpler, Balıkesirspor yolunda hizmete uzun yıllar devam ettiler.. Böylece 66 Gençlik’te, Balıkesirspor tarihinde unutulmazlar arasındaki yerini almış oldu..  Grubu kuran ve yaşatan çekirdek kadrodan birçok isim halen Balıkesirspor sevdası ile takımımızın peşinden gitmeye devam ediyor.. Tribünde aktif bir role soyunmamış olsalar da, geçmiş yıllardaki bilgi, birikim ve tecrübelerini yazılı medya, görsel medya ve sosyal medyada paylaşarak, genç kuşaklara yol gösterme ve Balıkesirspor’luluk bilinci oluşturmada önemli bir görev üstlenmiş durumdalar. Bununla birlikte, Balıkesirspor’un geleneği ve geleceği ile ilgili görüş ve düşüncelerini paylaşarak Balıkesirspor ile ilgili vizyon oluşturmada her zaman faydalı olmaya devam ediyorlar..

Katkılarından dolayı Sn.Bülent Söğüt'e teşekkür ederiz.

 

Gayriresmi Balıkesirspor Arşivi 1966-2017