2005-06 Sezonu Arşivi

Balıkesirspor sezonu Süper Amatör Lig'de 2.olarak tamamladıktan sonra, "Profesyonel Liglerde Takımı Olmayan İller" için TFF'nin düzenlediği 3.Lige yükselme müsabakalarına katılmaya hak kazandı.

İlk turda İstanbul Grubu'nda yer alan Bal-Kes ilk maçında Eyüp Stadı'nda Babaeskispor ile karşılaştı.
Tek maç üzerinden eleme usulü ile oynanan karşılaşmayı Balıkesirspor 4-1 kazarak bir sonraki tur olan grup finaline yükseldi.

 

Balıkesirspor, grup finalinde Bandırmaspor ile karşılaştı.
İstanbul Vefa Stadı'nda oynanan grup finali karşılaşmasının normal süresi 0-0 berabere bitince uzatmalara geçildi. Uzatmalarda da gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi.
Penaltı atışları neticesinde rakibini 4-3 mağlup eden Bal-Kes, 3.Lige yükselecek takımın belirleneceği 3'lü final grubuna kaldı.



 

Gruplarını lider bitiren Lüleburgazspor ve Erdekspor ile tek devreli lig usulü maçlar Yalova Atatürk Stadı'nda oynandı.
İlk maçta Balıkesirspor ile Erdekspor karşılaştı. Maçın başında 10 kişi kalan Bal-Kes, ikinci yarıda Mahir'in attığı golle 1-0 öne geçti Erdekspor bu gole 10 dakika sonra cevap verince karşılaşma 1-1 oldu maç bu skorla bitti.


 

Ertesi günü oynanan ikinci maçta Erdekspor ile Lüleburgazspor 2-2 berabere kaldı.

Son maçta Balıkesirspor ile Lüleburgazspor karşı karşıya geldi. Kazananın 3.Lige çıkacağı bu maça binlerce taraftarının desteğiyle başlayan Bal-Kes oyunun üstünlüğünü eline geçirdi. Ancak ilk yarıdan gol sesi çıkmadı.
İkinci yarıda baskısını sürdüren Bal-Kes, Mahir'in ayağından kazandığı golle 1-0 öne geçti. 10 dakika sonra Lüleburgazspor ceza alanındaki pozisyonda penaltı kazanan ve bu pozisyondan sonra 10 kişi kalan rakibinin direncini iyice kıran Balıkesirspor, penaltıyla 2-0 öne geçtikten sonra, bitime dakikalar kala Beşir'in ayağından kazandığı golle durumu 3-0 yaptı ve 5 yıl aradan sonra 3.Lige merhaba dedi..

 

 

 

Gayriresmi Balıkesirspor Arşivi 1966-2017